دندانپزشکی

کلینیک دندانپزشکی خوب

دندانپزشکی

کلینیک دندانپزشکی خوب

کلینیک دندانپزشکی , کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی , دندانپزشکی خوب در تهران
اگر یک کلینیک دندانپزشکی خوب در تهران می خواهید یا بهترین متخصص دندانپزشکی ترمیمی در تهران را می خواهید؟ درست آمده اید

  • ۰
  • ۰

جایگزین کردن دندان های از دست رفته با دندان هایی سالم دغدغه خیلی از افراد بوده است و در طول سالیان متمادی روش های گوناگونی را برای رسیدن به این خواسته تست کرده است. بعد از سال ها تلاش بالاخره دکتر برانمارک سوئدی توانست ایمپلنتدندانی از جنس تیتانیوم بسازد که بنیان جایگزینی مطمئن برای دندان های از دست رفته با دندان های سالم قرار گرفت. از آن سال تلاش های علمی زیادی برای قابل انعطاف کردن شکل و سطح ایمپلنت ها انجام شد تا به ایمپلنت پایدار و ماندگاری دست یابند. تا چند سال پیش ایمپلنت دندان یک درمان لوکس زیبایی برای ثروتمند ها بود و دندانپزشک های کمی این درمان را به کار می بستند. اما در حال حاضر با فراگیر شدن علم و البته آسان شدن پروسه ایمپلنت و کاشت دندان، این درمان موثر تبدیل به درمانی همگانی برای همه افراد جامعه شده است.

 

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان پایه و اساس تیتانیومی هماهنگ با سلول های بدن است. از ایمپلنت های دندانی برای جایگزینی یک یا چند دندان پوسیده یا خراب شده و افتاده استفاده می کنند. بعد از گذاشتن ایمپلنت به وسیله دندانپزشک در درون استخوان فک، سلول های استخوان ساز در سطح ایمپلنت شروع به استخوان سازی می کنند و باعث جوش خوردن استخوان فک به ایمپلنت می شوند. روند جوش خوردن غالبا ۳ تا ۴ ماه زمان نیاز دارد، بعد قسمت تاج و روکش دندان کار شده و روی پایه گذاشته می شود.

وقتی یک یا چند دندان در دهان از دست می روند اثر زیادی روی فرم چهره و بیشتر در روحیه و اعتماد به نفس شخص می گذارد. با کمک ایمپلنت دندان هم می توانیم امکان جویدن طبیعی را دوباره تجربه کنیم و هم چهره طبیعی و زیبایی لبخند را دوباره به شخص برگردانیم. کاشت ایمپلنت دندان در زنان از سن ۱۵ سالگی و در مردان از سن ۱۸ سالگی انجام می شود.

 

جنس ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان را می توان از جنس فلزات گوناگون و حتی سرامیک ها نیز ساخت اما معمولا ایمپلنت دندان را از جنس تیتانیوم می سازند. ایمپلنت های دندانی از دو قسمت اصلی شکل گرفته اند. فیکسچر و اباتمنت.

فیکسچر ایمپلمت درون استخوان گذاشته و اباتمنت ایمپلنت روی آن گذاشته می شود و دست آخر روکش چینی با شکل دندان روی آن گذاشته می شود.

 

انواع ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان را بر مبنای شاخص های مختلفی طبقه بندی می کنند که با توجه به شکل ، موقعیت و روش استفاده از آن می توان ایمپلنت دندان را به چهار دسته اصلی تقسیم کرد.

subperiosteal : این دسته ایمپلنت روی استخوان فک و زیر بافت لثه گذاشته می شود. این ایمپلنت از جنس تیتانیم ساخته شده و برای درمان ایمپلنت یک مرحله ای مناسب تر است. مورد استفاده ایمپلنت ساب پریواستیل بر روی دندان های کسانی است که دندان مصنوعی دارند و دارای ارتفاع استخوانی کمتری هستند، با این نوع از ایمپلنت دندان مصنوعی در دهان آنها ثابت و محکم می شود.

Transosteal : این دسته ایمپلنت اکثرا در فک پایین به کار می رود و در بین استخوان فک ، لثه کار گذاشته می شود.

Endosteal : این دسته ایمپلنت داخل فک کارگذاشته می شود و برای درمان ایمپلنت دو مرحله ای مناسب است. این ایمپلنت از جنس فلز یا فلز پوشش داده شده با سرامیک تولید شده و دارای انواع رزوه دار، تیغه ای و پیچ طور است که بیشتر به جای دندان مصنوعی استفاده می شود.

Intramucosal : مینی ایمپلنت ها هم یکی از انواع ایمپلنت ها هستند که قطر آن زیر ۳ میلیمتر بوده و مورد استفاده آن هنگامی است که پهنای استخوان کافی نباشد.

در تقسیم بندی هایی دیگر، ایمپلنت های Implant External Connection و Implant Internal Connection هم از انواع ایمپلنت به حساب می آیند.

مطابق شیوه های کاشت دندان ، سه شیوه کاشت ایمپلنت کاربرد دارد. روش ایمپلنت یک مرحله ای ، دومرحله ای و فوری. در شیوه دو مرحله ای پس از چند ماه ایمپلنت درون لثه گذاشته می شود. در روش تک مرحله ای بعد از چند ماه روکش بر روی ایمپلنتی که از پیش قرار گرفته گذاشته می شود. در شیوه فوری بعد از کاشت قطعه روکش روی آن گذاشته می شود.

اگر همه دندان های پایین صدمه دیده باشند احتمال دارد دندانپزشک از دو تا شش ایمپلنت جهت ثابت نگهداشتن و محکم کردن دندان مصنوعی استفاده کند.

شیوه پانچ راهکاری جدید برای ایمپلنت دندان است که با درد کم، خونریزی و جراحی اندکی همراه است و عوارض آن نیز کم است. با توجه به شیوه انتخابی در جراحی، نوع مواد استفاده شده و قیمت ایمپلنت دندان متفاوت می باشد.

 

مراحل ایمپلنت دندان

همه مراحل ایمپلنت که شامل کشیدن دندان، بازسازی استخوان، نصب پایه، قالب گیری و ساخت و تحویل روکش است و همچنین ایمپلنت های خاص در کمتر از یک هفته انجام می شود.

بیشتر ایمپلنت های دندانی به روش روند دو مرحله ای در دهان کار گذاشته می شوند، البته بعضی از ایمپلنت ها هستند که در یک مرحله و سه مرحله نیز در فک کاشته می شوند. در روند دومرحله ای کاشت ایمپلنت دندان توضیح داده می شود.

 

جراجی دومرحله ای کاشت ایمپلنت دندان

در این جراحی پایه تیتانیومی یا هر جنسی که برای ایمپلنت دندان درنظر گرفته شده در استخوان فک گذاشته می شود و با کمک لثه روی آن پوشش داده می شود. با این کار ایمپلنت دیده نمی شود و هیچ فشاری هم به ایمپلنت وارد نمی شود. بعد از مدتی لثه و سر ایمپلنت را کنار می زنند و یک قطعه پیچ مانندی روی آن تعبیه می شود. بعد از گذشت دو هفته از ایمپلنت برای ساخت تاچ دندان قالب گیری می شود. در این مدت بیشتر از پروتز موقت استفاده می کنند. البته گفتنی است که این پروتز موقت بایست هنگام خواب از دهان بیرون آورده شود. از برتری این روی جراحی دیده نشده آن است که ایمپلنت در زیر لثه مخفی می شود.

بعضی از دندانپزشک ها در حال حاضر از ایمپلنت های یک مرحله ای نیز استفاده می کنند. در جراحی یک مرحله ای روی ایمپلنت با لثه پوشش داده نمی شود و حلقه فلزی که در کناره های ایمپلنت دندانی هست پس از جوش خوردن به استخوان، از لثه بیرون می‌ ماند. بعد از این مرحله میله ای به ایمپلنت متصل می کنند تا بتوانند سر ایمپلنت را روی آن سوار کنند.

 

ایمپلنت دندان برای موارد زیر سفارش نمی شود:

  • کسانی که سیگار می کشند
  • کسانی که مبتلا به بیماری‌ های خودایمنی هستند و یا داروهایی مصرف می‌ کنند که این شرایط را با خود دارد.
  • کسانی که در ناحیه سر و گردن از پرتو درمانی استفاده کرده‌ اند.
  • افرادی که دیابت کنترل نشده دارند.

عوارض ایمپلنت دندان

هر عمل جراحی عوارض خاص خود را دارد. عوارضی که در ایمپلنت دندان ممکن است بروز کند عبارت است از:

  • خونریزی
  • عفونت
  • صدمه دیدن اعصاب، سینوس ها (که در بخش بالایی دندان های بالا هستند) یا حفره بینی.
  • وقتی که ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان های تحتانی به کار می رود، احتمال دارد دندانپزشک به اعصابی که از ناحیه فک می گذرند، به علت سوراخ کردن استخوان فک، صدمه بزند. این مسئله منجر به پدید آمدن درد یا بی حسی در بیمار می شود. اگر بیمار دچار بی حسی شود، بخش پایین لب و گونه یا یک طرف زبان تحت تاثیر آن قرار می گیرد. و احتمال دارد تا ترمیم شدن اعصاب تا چند ماه این مشکل همراه بیمار باشد. در برخی موردها، احتمال دارد بیمار برای همیشه از این بی حسی رها نشود.
  • در فک فوقانی، احتمال سوراخ شدن استخوان فک و وارد شدن این سوراخ به سینوس ها یا حفره بینی نیز هست. این مسئله منجر به عفونت در منطقه مورد نظر می شود. برای جلوگیری از این مشکل، عکس های رادیولوژی ویژه ای پیش از عمل جراحی کاشت ایمپلنت از شرایط دهان بیمار گرفته می شود تا بتواند به جراح برای تعیین محل دقیق اعصاب، سینوس ها و حفره بینی کمک کند.

 

 آیا درمان ایمپلنت با دندانپزشکی زیبائی سازگار است؟

در حال حاضر با رشد علم و فناوری ایمپلنت دندان، توجه زیاد بر روی زیبایی و دوام دندان هایی است که با روش ایمپلنت جایگزین دندان های از بین رفته می شوند. سازگاری شکل و ظاهر استخوان منطقه ای که ایمپلنت در آن کار گذاشته شده با فک و سازگاری دندان جایگزین شده باایمپلنت با سایر دندان ها، نیاز بع مهارت و تخصص دندانپزشک دارد. البته گفتنی است که درمان ایده آل زیبایی به صورت صددرصد تامین نمی شود و مطابق موقعیت حجم لثه و استخوان فک بیمار جراح دندانپزشک مجرب، بیشترین اندازه زیبائی را در کاشت ایمپلنت دندان در نظر می گیرد.

برای اطلاع درباره مراقبت های لازم ایمپلنت بر روی لینک زیر کلیک کنید.

مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت

 

قیمت ایمپلنت و هزینه کاشت دندان

قیمت کاشت ایمپلنت دندان با توجه به هزینه های زیر محاسبه می گردد

  • نوع ایمپلنت
  • هزینه معاینه دندانپزشک پزشک و هزینه آزمایشگاه
  • اگر نیاز به جراحی بازسازی باشد هزینه آن به هزینه کاشت دندان افزوده خواهد شد.

نکته: در شرایط عادی درمان دست کم نیاز به پنج قطعه ایمپلنت است:

  • دو عدد از این قطعه ها برای همیشه در دهان بیمار می مانند.
  • سه عدد از این قطعه ها برای فرم دادن لثه و مرحله های قالب گیری به کار می روند.

این قطعه ها مطابق با برند و کارخانه سازنده قیمت و هزینه مختلفی دارند.

هزینه معاینه دندانپزشک و هزینه آزمایشگاه با هزینه قطعه های استفاده در ایمپلنت لحاظ می شود. (جراحی و کاشت ایمپلنت به وسیله دندانپزشک جراح و پروتز یا روکش آن به وسیله دندانپزشک متخصص پروتز در کلینیک دندانپزشکی دندون طلا انجام می گردد.)

منبع: قیمت و انواع کاشت ایمپلنت دندان

 

نظرات (۱)

سلام
مرسی مقاله خوبی بود پیشنهاد میکنم به وبسایت دکتر علی سجودی متخصص ایمپلنت نیز سر بزنید
باعث افتخار ما هستش

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی